Laatste nieuws:

Buurtwacht Meldingen

Einde burgernetactie Nunspeet ivm vermissing 2 meisjes. Mede dankzij burgernet de meisjes, weer in goede gezondheid aangetroffen. Bedankt voor uw medewerking! ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Vermissing 2 meisjes!

Update: Einde burgernetactie Nunspeet ivm vermissing 2 meisjes. Mede dankzij burgernet de meisjes, weer in goede gezondheid aangetroffen. Bedankt voor uw medewerking!

ivm vermissing 2 meisjes 6/7 jr zkt pol. 2 blonde meisjes licht roze jas,zw. broek blauwe schoenen, 135 m. 2e roze shirt zw.broek roze laarzen 130 m , sinds 13.30 uur weg omgeving Arthur Brietstraat Nunspeet Tips? Bel nu 112
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Vannacht een raar geluid gehoord?
Het betrof een stoomontsnapping uit een van de leidingen op het industrieterrein Feitenhof te Nunspeet. Hierdoor heeft u mogelijk rond 0.30u een flink geraas kunnen horen, zo laat brandweer Nunspeet weten.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Het vermiste 16-jr meisje is aangetroffen. Bedankt voor het mee uitkijken. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update: Het vermiste 16-jr meisje is aangetroffen. Bedankt voor het mee uitkijken.

Vermist sinds 19.30u vanaf centrum #Nunspeet 16-jr meisje, blank, 1.80 lang, lang bruin haar, streepjes jurk, oranje jas, blauwe tas, op grijze gazelle fiets. In overspannen toestand weg. Bij aantreffen bel 0900-8844.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

06/09/18

Buurtwacht Nunspeet

Heb jij hem al? De buurtwacht Nunspeet app? Te downloaden in de Android Google Play store en de Apple App Store. Te vinden onder Buurtwacht Nunspeet. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Het vermiste meisje uit Nunspeet is weer terecht! Namens Politie Nunspeet en Buurtwacht Nunspeet bedankt! ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update! Vermiste meisje is terecht!

Meisje vermist in Nunspeet.

- 16-jarig meisje,
- omstreeks 11:00 uur weggelopen vanaf de Oosterlaan te Nunspeet,
- voor het laatst gezien in de omgeving Colijnstraat,
- lengte 1:75 meter,
- stevig postuur,
- lang, donkerblond haar met een slag,
- brildragend,
- Ajax-voetbaltenue, groene trui en een rode, korte broek,
- grijsgroene Nikes,
- lopend vertrokken.

U kunt 112 bellen als u haar aantreft, bij voorbaat dank.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Politie hecht aan contact met de wijk
Goed contact tussen politie en inwoners is een cruciaal onderdeel van de veiligheid in de wijken. Van oudsher kunnen inwoners binnenlopen bij een politiebureau. Door het sluiten van bureaus kan deze manier van contact veranderen, maar de politie is en blijft aanwezig in de wijken om samen te werken aan veiligheid.

Op veel plekken zijn politiebureaus gesloten of verhuisd. Dit komt doordat de politie sinds een aantal jaren met grotere basisteams werkt. Zo kan ze meldingen, aangiften en signalen effectiever oppakken. De grotere politieteams werken vanuit centrale bureaus waardoor een aantal bureaus overbodig is. Het sluiten van die bureaus brengt de kosten van de huisvesting omlaag. De politie opent wel kleinere politieposten in dorpen en wijken waar inwoners terecht kunnen. Ze bepaalt de locaties van politiebureaus en de kleinere politieposten in overleg met burgemeesters.

Bereikbaar, aanwezig en zichtbaar
‘Als politie willen wij in contact zijn met de burger, de wijk en lokale gemeenschappen’, benadrukt Liesbeth Huyzer van de korpsleiding. ‘We beseffen dat politiebureaus ons zichtbaar maken in de wijk. Het vertrouwde bureau dichtbij verdwijnt in een aantal wijken en dat doet pijn. Toch zijn we op vele manieren bereikbaar, aanwezig en zichtbaar. Deze andere manier van contact zal soms wennen zijn, maar wij blijven samen met de bewoners werken aan veiligheid in de wijken’, aldus Huyzer. Agenten hebben contact met bewoners door initiatieven als mobiele wijktafels en spreekuren in bibliotheken en gemeentehuizen. Daarnaast staan veel teams en wijkagenten via sociale media in verbinding met bewoners. Ook hebben agenten middelen om hun werk vanuit een politieauto of een andere plek te doen. Zij wachten dus niet op het politiebureau op meldingen.

Afspraak
Bewoners die graag in gesprek willen met de politie, kunnen via 0900-8844 een afspraak maken. Dit kan op het politiebureau, op een spreekuurlocatie of in specifieke gevallen (zoals woninginbraken) ook bij de mensen thuis. De mogelijkheden om aangifte te doen, zijn de afgelopen jaren uitgebreid met de telefonische aangifte, op afspraak (0900-8844), via internet op Politie.nl en via aangifteloketten.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Op maandag 27 augustus 2018 omstreeks 18.35 uur vond er een zwaar verkeersongeval plaats op de Harderwijkerweg in Hulshorst. Ter hoogte van pompstation Gulf botsten een personenauto en een motorfiets op elkaar. De bestuurder van de tweewieler raakte daarbij zwaar gewond. Op dit moment is de politie druk bezig met het onderzoek naar deze aanrijding.

Ter plaatse heeft de politie al enkele getuigen gesproken. Graag komen zij in contact met getuigen van wie wij nog geen verklaring hebben opgenomen. Heeft u iets gezien of gehoord wat de politie kan helpen met ons onderzoek? Bel dan met 0900-8844.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Vannacht heeft de politie een scooterrijder van de snelweg A28 bij Nunspeet gehaald. De bestuurder gaf aan een lege batterij te hebben en wist niet hoe hij zonder navigatie vanaf Zwolle binnendoor naar Amersfoort moest rijden. De man heeft zijn weg, binnendoor, met een forse bekeuring kunnen vervolgen. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update: De politiehelikopter heeft gezocht naar een vermiste persoon. Deze is aangetroffen.

Wij krijgen veel vragen waarom de politiehelikopter boven Nunspeet en Hulshorst vloog. Voor ons onbekend. De heli vliegt verder richting Hierden. Mocht er informatie zijn dan melden wij dat via de Buurtwacht.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Aanhouding brandstichter Zandenbos.

Dinsdagmiddag kregen Politie Nunspeet en Brandweer Nunspeet melding van een brand in het Zandenbos in Nunspeet. Ter plaatse bleek een stuk van 20 x 20 meter bos in brand te staan. De brand was ontstaan, doordat iemand een sigarettenpeuk had weggeschoten. Omstanders zagen dat diezelfde persoon even later een tak op het vuur gooide. Collega's hebben de brandstichter ter plaatse aangehouden voor brandstichting. Op het politiebureau bleek de hij onder invloed van alcohol te zijn.

De brandweer heeft de brand geblust. Door hun kordate optreden is voorkomen dat grotere stukken bos in vlammen zijn opgegaan. Een natuurbrand kan zich in droge periodes zeer snel en onvoorspelbaar ontwikkelen/uitbreiden. Op dit moment is het fase 2 in Nederland. Fase 2 houdt in dat open vuur in natuurgebieden verboden is. Ook vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn niet toegestaan.

Voorkomen is beter dan genezen. Schakel bij een vermoeden van brand direct de brandweer in.

Tekst: politie Nunspeet
Foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Bosbrand Zandenbos Nunspeet

Dinsdagavond rond tien over half zes is er brand uitgebroken in het Zandenbos in Nunspeet.

Volgens de Veiligheidsregio VNOG zou het gaan om naaldbomen. In totaal is er 10x10 meter van het bos verloren gegaan. De brandweer is met vier voertuigen ter plaatse geweest om het vuur te bestrijden. Door het snel optreden van de brandweer is erger voorkomen. De brandweer kreeg steun vanuit de lucht, een politiehelikopter en een bosbrand verkenningsvliegtuig schoten te hulp.

Rond zes uur werd het sein brandmeester gegeven.

Foto: Kees Verwijs - Verwijsfotografie
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Onzinnig sloopwerk bij de tijdelijke fietsenstalling Oenenburgweg Elburgerweg Nunspeet.
Getuige? bel 0900-8844
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Politie zoekt getuigen en daders woningoverval Nunspeet.

De politie is donderdagavond 2 augustus een onderzoek gestart naar een woningoverval op een bungalowpark aan de Wiltsangh in Nunspeet.

Kort na de melding kon de politie in de buurt van de woning twee verdachten aanhouden. Het gaat hier om een 27-jarige vrouw (woonplaats onbekend) en een 66-jarige man uit Amsterdam. Mogelijk waren er nog drie mannen betrokken bij de overval. Er is direct een grote zoekactie opgezet in de omgeving van het park. Onder meer door de politiehelikopter werd gezocht naar de overige drie verdachten.

De politie kreeg omstreeks 19:10 uur de melding van de overval. Vijf personen waren de woning binnen gedrongen en bedreigden de bewoners met een vuurwapengelijkend voorwerp. Op dat moment waren er drie personen in de woning aanwezig.

Twee aanhoudingen
De vijf verdachten zijn gevlucht en zijn er mogelijk met een geldbedrag vandoor gegaan. De 27-jarige vrouw en de 66-jarige man konden snel worden aangehouden. Het tweetal werd in de bosjes rondom het bungalowpark aangetroffen. Zij zijn aangehouden en meegenomen voor nader verhoor.

Zoekactie naar drie verdachten
Met de politiehelikopter en honden is de zoekactie verder gegaan naar de overige drie verdachten. Zij zijn niet meer aangetroffen. De politie gaat verder met het onderzoek en doet ook vandaag onder andere technisch onderzoek rondom de woning en het bungalowpark.

Het signalement van de mannen die we zoeken is als volgt:

Man 1:
Lengte ongeveer 1.85 m.
Atletisch postuur
Gekleed in zwarte trui en zwarte lange broek

Man 2:
Lengte ongeveer 1.70-1.80 m.
Donker getinte huidskleur
Breed postuur.
Gekleed in lichtblauw/grijze spijkerbroek en lichtkleurig shirt zonder opdruk

Man 3:
getinte huidskleur
donkerbruin haar
Atletisch postuur
gekleed in groene broek en lichtkleurig shirt.

De drie waren in gezelschap van een vrouw met een getinte huidskleur. Lengte 1.60/ 1.70 m. van ongeveer 25 jaar. Ze heeft zwart haar tot over de schouders en ging gekleed in een zwarte broek en zwart shirt. De vijfde verdachte is een man met een donker getinte huidskleur, ongeveer 45/ 55 jaar. De man heeft donker lang haar tot op de schouders, lang en krullend (rasta gelijkend) en grijze plukken. Mocht u één of meerdere van de verdachten gezien hebben in de omgeving van de Wiltsangh, dan horen we dit graag.

Getuigen gezocht
De politie heeft donderdagavond al meerdere getuigen gesproken. Heeft u iets gezien en ons nog niet gesproken? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Graag komen we in contact met mensen die voor of direct na de overval iets verdachts hebben gezien in de omgeving. Ook camerabeelden uit de omgeving zijn van harte welkom.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Op dit moment is de politie bezig met een groot onderzoek op camping de Witte Wieven op de Wiltsangh in Nunspeet. Eerder vanavond vond daar een gewapende overval plaats op één van de huisjes. Inmiddels heeft de politie twee verdachten aangehouden.

Naar twee of drie andere verdachten zijn zij nog op zoek. Met meerdere eenheden uit de regio wordt gezocht naar deze verdachten, waarbij zij ondersteuning krijgen van de politiehelikopter, het arrestatieteam (AT) en politiespeurhonden. Het arrestatieteam heeft het overvallen huisje onderzocht, maar geen verdachten aangetroffen.

Op het moment van de overval waren er vijf personen in de woning aanwezig. Zij zijn overgebracht naar het politiebureau in Nunspeet en krijgen daar de nodige zorg. Het motief van de overval wordt nog onderzocht.

Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het onderzoek? Bel dan 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 als u uw informatie anoniem wilt doorgeven.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Naar aanleiding van een Overval Wiltsangh Nunspeet is politie bezig met onderzoek. 2 verdachten aangehouden nog 3 voortvluchtig. Later meer. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Ivm een incident in Nunspeet vliegt de politiehelikopter boven Nunspeet. Ook het arrestatieteam is aanwezig bij dit incident. Mensen worden op afstand gehouden. Mocht er iets te melden zijn zullen wij dit zeker doen. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Brandweer Nunspeet zoekt nieuwe collega's
Er is een grote brand of ernstig ongeval en de brandweer gaat ter plaatse. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet.

De brandweer bestaat voor tachtig procent uit vrijwilligers en om op sterkte te blijven zijn continu nieuwe mensen nodig. Brandweerpost Nunspeet kan bijvoorbeeld nieuwe mensen gebruiken en tevens
die ook overdag beschikbaar zijn.

Ben je overdag slechts enkele uren beschikbaar (bijvoorbeeld als de kinderen naar school zijn, of als je in ploegendienst werkt), dan ben je zeker ook van harte welkom.

Benieuwd of dit wat voor jou is? Kom dan dinsdag 4 september om 19:30 uur naar de brandweerkazerne aan de Elburgerweg 13 in Nunspeet.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

MISHANDELING 11-JARIGE JONGEN

Op donderdag 12 juli rond 16.00 uur was een 11-jarige jongen met zijn vriendjes aan het spelen in het speeltuintje op de Kuyperstraat in Nunspeet. Tijdens het spelen kwamen er twee jongens die geld eisten van de jongen van elf. Toen hij hier niet aan kon voldoen werd hij bij zijn keel gegrepen, kreeg meerdere vuistslagen in zijn gezicht en een trap in zijn rug. Het slachtoffer is hard weggerend om aan zijn belagers ontkomen. De verdachten fietsten weg in de richting van de Plus supermarkt op de Colijnstraat in Nunspeet.

Signalementen verdachten
- man;
- licht getinte huidskleur;
- ongeveer 14 jaar oud;
- normaal tot tenger postuur;
- 1.50 cm - 1.70 cm lang;
- donker krullend haar tot boven oor;
- donkergekleurd t-shirt;
- korte broek;
- had een grote rugtas of sporttas bij zich (mogelijk voorzien van het Ajax logo);
- ouder model fiets met spatbord.

- man;
- blanke huidskleur;
- 15/16 jaar oud;
- normaal tot tenger postuur;
- 1.70 - 1.80 cm lang;
- kort, blond haar;
- droeg geen bovenkleding;
- witte korte broek;
- liep op blote voeten;
- zwarte of grijze fiets met een zwarte krat voorop van het merk Cortina.

Heeft u informatie die ons kan helpen de verdachten op te sporen? Bel dan met 0900-8844 onder vermelding van procesnummer 2018311273. Wilt u uw informatie anoniem door geven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 08000-7000.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

28/07/18

Buurtwacht Nunspeet

Wie heeft iets vernomen?Nunspeet

Wie heeft er net wat moeite gehad met het keren van de auto? Ik tref net mijn auto zo aan en het briefje met gegevens van de schuldige ontbreekt helaas. Mijn auto stond tussen / achter het ijscafe en Cosmo haarmode geparkeerd en de klap is duidelijk gehoord door mensen. Graag wil ik dit op een volwassen manier oplossen en geef ik de schuldige tm maandag de tijd om contact met mij op te nemen. Dinsdag krijg ik de camera beelden van 2 bedrijven te zien in samen werking met de politie en wordt de zaak op een andere manier afgehandeld.

Openbaar delen wordt zeer gewaardeerd!
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Bericht vanuit de gemeente Nunspeet.
Opslag nieuwe fietsaccu’s veilig

Het gemeentebestuur van Nunspeet heeft na de brand aan de Hullerweg de risico’s in beeld gebracht van de opslag van grote aantallen accu’s op andere locaties. De conclusie is dat er in de gemeente beslist geen sprake is van een verhoogd risico.

Loco-burgemeester Leen van der Maas wil waken voor onterechte ongerustheid: “Er is geen enkele reden tot zorg. Nieuwe fietsaccu’s zijn absoluut niet brandgevaarlijk. Wanneer ze bij een brand betrokken raken komt er rook vrij, en rook bevat altijd gevaarlijke stoffen. Maar dat is bij elke brand het geval”.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Nationaal Hitteplan actief in heel Nederland

Heel Nederland heeft inmiddels vakantie. De zomer laat zich al enige tijd gelden. De komende dagen wordt het extra warm. Daarom activeert het RIVM met ingang van maandag 23 juli 2018 het Nationaal Hitteplan. Daarmee roept het RIVM op extra goed te zorgen voor kwetsbare mensen, zoals ouderen, chronisch zieken, mensen met overgewicht en mensen in verzorgingshuizen.

Extra alertheid kan gezondheidsproblemen door het warme weer beperken. Ook de zonkracht is de komende dagen hoog. De huid kan dan snel verbranden.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Een bijzondere manier van oplichting

De laatste weken zijn er meerdere mensen aan het bureau verschenen om aangifte te doen van oplichting.

Oplichting kent helaas vele vormen. De vorm van oplichting waar deze mensen aangifte van deden is toch wel weer een bijzondere.

Een voorbeeld van een van deze zaken:

Een vader ontvangt een WhatsApp bericht van zijn dochter. Het valt hem op dat zijn dochter een ander telefoonnummer heeft, maar als hij vraagt hoe dat zit appt zijn dochter dat ze een nieuw telefoonnummer heeft.

Vader gelooft dit en ziet aan de profielfoto dat het inderdaad om zijn dochter gaat.

De dochter schrijft dat er een storing is bij haar bank en dat ze daardoor geen geld kan overmaken.
Heel vervelend, juist nu ze met enige voorrang een rekening moet betalen.

Ze vraagt via WhatsApp aan haar vader of die de rekening voor haar wil betalen en vervolgens geeft ze het rekeningnummer en de naam van het betreffende bedrijf.
Vader is de beroerdste niet en wil zijn dochter helpen. Hij maakt het openstaande bedrag dan ook direct naar het opgegeven bedrijf over.

Niet veel later blijkt dat hij helemaal geen contact had met zijn dochter maar dat hij is opgelicht. Het bedrag dat hij heeft overgemaakt is in handen gevallen van oplichters.

Opvallend is dat de vader, evenals andere aangevers, een advertentie op Marktplaats had staan. Hierbij stonden een aantal gegevens waaronder zijn telefoonnummer.
De daders hebben vervolgens kennelijk wat speurwerk op Social media verricht waarbij ze op foto’s van zijn dochter stuitte.

Deze foto hebben ze vervolgens als profielfoto gekoppeld aan een (prepaid) telefoonnummer waarmee ze via WhatsApp contact zochten met vader.

Erg vervelend allemaal. Je denkt je dochter te helpen maar vervolgens blijkt dat ze helemaal geen hulp nodig had en ben je een grote som geld kwijt.
Uiteraard gaan wij met de gegevens die wij hebben kijken of we bij een dader(groep) kunnen komen.

Blijf bij transacties altijd scherp en ga bij twijfel op onderzoek uit. Met wie doe je eigenlijk zaken?
Zorg daarnaast dat niet al je gegevens op straat liggen. Scherm je Social media accounts zoveel mogelijk af!

Met dank aan Politie Ede voor de informatie.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

In verband met een medische noodsituatie zal er zometeen een Traumahelikopter te zien en te horen zijn boven Nunspeet. Wij doen verder geen berichtgeving meer over deze noodsituatie en de locatie. Einde bericht. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update Vermissing 19:35 uur:
Vermiste 73 jarige man uit Nunspeet is weer terecht!
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update: 19:35 uur: Vermiste 73 jarige man uit Nunspeet is weer terecht!

De politie is opzoek naar een dementerende man op de fiets. De man is voor het laatst gezien in de omgeving van de Ellburgerweg/Zeeweg in Nunspeet en is als vermist opgegeven.

Signalement: Meneer is 73 jaar oud. 1,80 meter lang, bril dragend, slank postuur, kort geknipt peper en zout kleurig haar. Donder blauw gestreept overhemd met korte mouw. Leger kleurige korte broek. Fietst op een blauwe grijze Amslod fiets. Weet u waar deze man is, neem contact op met 112!
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

De gemeente laat vanaf morgen door een schoonmaakbedrijf de speeltoestellen en bankjes in de openbare ruimte schoonmaken die door de rook vuil zijn geworden. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Informatiebijeenkomst naar aanleiding van brand

Mocht u nog verdere vragen hebben of een toelichting willen op de gebeurtenissen van gisteravond, dan bent u welkom op een informatiebijeenkomst die de gemeente vanavond (12 juli 2018) organiseert in het gemeentehuis, aanvang 19.30 uur.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update brand Hullerweg: de waarden die zijn gemeten (gevaarlijke stoffen), zijn van een dusdanig niveau dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid. Bewoners die dat willen, kunnen terug naar hun woning. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Opruimen van de accu-resten duurt nog de gehele nacht. Voor het geëvacueerde gebied en de Martensweg en Westeinde, blijft daarom het advies : sluit ramen en deuren en schakel de ventilatie uit. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Alle mensen in het getroffen gebied die geen onderdak konden vinden zijn door de gemeente ondergebracht in hotels. De straten rondom de brand blijven vooralsnog afgesloten. Hoe lang dit nog gaat duren is onbekend. Brandweer blijft metingen verrichten. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Als mensen geen vervoer hebben kan een busje ze naar sporthal vervoeren. Er staan busjes klaar bij kruising Jan Topweg - Nijverheidsweg. Denk aan meenemen van medicijnen! In loop van de avond wordt besloten of mensen om middernacht terug kunnen naar huis. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Uit voorzorg is besloten de Mackaystraat en Uitleg te evacueren ivm rook na brand #Nunspeet. Deze mensen moeten tot in ieder geval 24.00 uur (middernacht) hun huis uit. Mensen die niet bij familie of vrienden terecht kunnen, kunnen naar sporthal De Brake aan de Oosteinderweg ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Ruim 300 mensen rondom de brand in Nunspeet zullen verplicht ontruimd gaan worden. Om welke straten het gaat is nog niet bekend. Mocht u enorme last hebben van de brand dan kunt u nu al naar Sporthal de Brake in Nunspeet gaan aan de Oosteinderweg. Daar zal u opgevangen worden. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

In verband met de vele klachten uit benedenwinds gebied is Grip 3 gemaakt. Mensen in benedenwinds gebied (A28- Vierhouten) moeten naar binnen gaan als daar nog geen rook is. Eventueel kunnen mensen terecht in sporthal de Brake, Oosteinderweg 19, Nunspeet.

Grip 3 staat voor: Bedreiging van het welzijn van (grote groepen van) de bevolking binnen één gemeente
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Inmiddels is voor de brand in Nunspeet een tweede NL alert verstuurd voor het gebied benedenwinds: rook en stank trekken weg richting A28-Vierhouten. De rook en stank kan evt prikkende ogen veroorzaken, spoel dit uit met water ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Inmiddels is Grip 2 gemaakt in #Nunspeet. Metingen naar concentraties rook zijn nog gaande. Stank en rook kan hinderlijk zijn voor slijmvliezen in benedenwinds gebied. Rook trekt weg richting Harderwijkerweg en A28. Blijf daarom uit de rook en sluit deuren en ramen. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

NL Alert Nunspeet: Er woedt een grote brand met veel rookontwikkeling aan de Hullerweg in Nunspeet. In het rookgebied advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Inmiddels is de brand bij Stella Fietsen in Nunspeet opgeschaald naar zeer grote brand. Voor de coördinatie met de betrokken hulpdiensten is GRIP 1 gemaakt. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Zeer grote uitslaande brand aan de Hullerweg in Nunspeet. Zou gaan om opslag van Stella Fietsen aldus de Veiligheidsregio VNOG. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Zojuist brand op de parkeerplaats bij de korfbal/tennisvereniging op de Wiltsangh in Nunspeet. Brandweer en politie gaan uit van brandstichting. Heeft u iets gezien of vernomen? Neem contact op met de politie via 0900-8844. Tijd: 01:04 uur ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Afpersing aan de Dorpsstraat Nunspeet

De politie is op zoek naar drie personen die gisteravond een 25-jarige man tweehonderd euro afhandig hebben gemaakt. Een vrouw en twee mannen dwongen de man aan de Dorpsstraat in Nunspeet te pinnen en gingen er met zijn geld vandoor. Gezocht wordt naar getuigen van dit incident.

Het slachtoffer had gisteravond via Marktplaats met een andere man uit Nunspeet afgesproken. Rond half negen kwam een man met een stevig postuur, lang donkerblond haar en een petje (achterstevoren op zijn hoofd) naar de afgesproken parkeerplaats. Vlak na hem kwam ook een auto met daarin een man en een vrouw aan. De vrouw had blond haar en was zwanger. De andere man had kort, blond haar. Zij stapten uit en gingen bij de man met het petje staan. Het drietal eiste geld van het slachtoffer. Deze voelde zich zo bedreigd dat hij tweehonderd euro pinde.

Graag komt de politie in contact met mensen die getuige zijn geweest van de afpersing. Weet u wie het drietal is of heeft u een vermoeden? Bel met 0900-8844 om uw informatie door te geven of bel met 0800-7000 als u uw informatie anoniem wilt doorgeven.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Aankomende zaterdag 7 juli van 10.00 uur tot 15.00 uur komt het Mobile Media Lab van de politie naar Nunspeet. Zowel wijkagenten en de BOA’s van de gemeente Nunspeet zullen aanwezig zijn. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Het Mobile Media Lab komt naar Nunspeet!

Op zaterdag 7 juli 2018 komt het Mobile Media Lab (MML) voor het gemeentehuis in Nunspeet te staan. Het MML is een vrachtwagen die is aangepast als mobiele onderzoeksruimte. In de vrachtwagen kunt u tussen 10.00 uur en 15.00 uur over verschillende onderwerpen een enquête invullen. Zo u kunt bijvoorbeeld uw mening geven over het contact en de communicatie met de politie maar ook over het gebruik van sociale media door de politie. Daarnaast gaan zij graag met u in gesprek om van u te horen wat wij als politie zouden kunnen verbeteren.

Verder zijn er verschillende dienstvoertuigen van Politie Nunspeet aanwezig waarin een kijkje kan worden genomen. Ook zullen er twee paarden van de Beredenen aanwezig zijn. Op het marktplein zelf vindt de Heleboeldag plaats met onder andere een grote rommelmarkt. Genoeg reden om zaterdag 7 juli van de partij te zijn!
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

20/06/18

Buurtwacht Nunspeet

Wijkagent Johan Bouma kreeg een melding van een hondje in de auto met volle zon erop. U ziet het resultaat. Hondje is naar de dierenarts en maakt het goed. De eigenaar mag zich melden bij de politie.

Foto's Johan Bouma - Politie Nunspeet
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Vannacht wakker geworden van een ‘alarm’? Meerdere meldingen hebben wij gekregen. Dit komt door het calibreren van de WAS-palen (‘luchtalarm’) vannacht is per ongeluk een testtoon uitgegaan in de regio Noord- en Oost-Gelderland. Enkele inwoners hebben dit inderdaad gehoord. Alles werkt naar behoren zo laat de veiligheidsregio VNOG weten. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Het vermiste 16 jarige meisje is zojuist aangetroffen. Einde bericht. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Update 17.10 uur: Het vermiste 16 jarige meisje is zojuist aangetroffen.

Burgernetactie ivm vermissing 16 jr meisje omg Kroonlaan Nunspeet. Pol zkt. blanke dame, spijkerjasje,cremkl. rok, roze blouse, lang do. haar.
Tips? Bel nu 112
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Achtervolging + crash dronken bestuurder

Tijdens afgelopen nacht zag de politie op de F.A. Molijnlaan een witte Volkswagen Polo rijden waarvan de bestuurder alleen stadslichten voerde. Toen zij hem daarop aanspraken bleek de bestuurder zichtbaar onder invloed te zijn. Op het moment dat wij hem wilde laten blazen ging hij er vol gas vandoor en scheurde de wijk Oenenburg in. De man racete met zeer hoge snelheid in de richting van de wegwerkzaamheden, knalde daar over een bult zand heen, ramde een paar afzettingshekken en kwam met een harde klap tegen een boom tot stilstand. De auto raakte daarbij zwaar beschadigd.

De man droeg tijdens zijn levengevaarlijke dollemansrit geen autogordel waardoor hij tijdens de crash een grote hoofdwond opliep. Hij is onder begeleiding van ons naar het ziekenhuis in Harderwijk overgebracht. Daar heeft een GGD-arts bloed afgenomen. Dat bloed wordt naar het NFI gestuurd waar onderzocht wordt hoeveel alcohol er in het bloed zit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Naast deze beschonken bestuurder heeft de politie afgelopen nacht nog vier bestuurders gecontroleerd die onder invloed van alcohol waren. Zij hebben allemaal een proces-verbaal gekregen voor het rijden onder invloed.

Foto: Politie Nunspeet
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

14/06/18

Buurtwacht Nunspeet

Gisteren werd er door de politie gevraagd om uit te kijken naar 2 mannen ivm een woning inbraak. Deze personen hebben zij helaas nog niet aangetroffen. Nu is de politie op zoek naar de eigenaar van de tas en sieraden welke hierbij werden aangetroffen. Op 1 van de sieraden staat de naam "Henk" vermeld. Heeft u informatie, dan verzoeken wij u te bellen met 0900-8844. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

In verband met een woning inbraak is de poltie op zoek naar 2 personen!

Deze personen zijn vanaf de Elspeterweg te Nunspeet er te voet vandoor gegaan.

1 persoon is gevlucht in de richting van Vierhouten.

Signalement:
Man
Ongeveer 50 jaar
Normaal postuur
Getint uiterlijk
Tussen de 160 en 170 cm lang
Kort donker haar
De man droeg een donker blauwe colbert met daaronder een zwart shirt.

de tweede persoon is gevlucht in de richting van de Schapendrift te Elspeet (het bos).

Signalement:
Man
Tussen de 30 en 40 jaar oud
Fors postuur
Getint uiterlijk
Tussen de 170 en 175 cm lang
Bol gezicht
donker gekleed met zwarte bovenkleding.

Ziet u één van deze personen lopen, onderneem zelf geen actie maar bel 112!I
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Vanmiddag kreeg de politie van Nunspeet een melding van een oplettende winkelmedewerker die twee personen met een geprepareerde tas in de winkel kreeg. De verdachte met de tas werd direct aangehouden. De andere was er vandoor en werd in Harderwijk op het station aangehouden. Beiden krijgen een proces verbaal.

Foto Johan Bouma Politie Nunspeet
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Gistermiddag hebben twee mannen rond 13.00 uur een man op leeftijd bestolen. Dit gebeurde in een woning op de Kuyperstraat in Nunspeet. De mannen drongen met een smoes naar binnen en maakte daar de oude man het geld afhandig. Het zou gaan om twee stevige mannen met kort haar. Heeft u informatie? Bel 0900-8844! ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Bericht vanuit de veiligheidsregio VNOG

Het KNMI heeft o.a. voor onze regio code oranje afgegeven i.v.m zware onweersbuien en veel regen. Dat kan schade en overlast veroorzaken. Kijk op onderstaande foto wie je in deze gevallen het beste kunt bellen. Hulpdiensten staan uiteraard voor u klaar, maar bel alleen bij spoed 112!
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

De A28 Amersfoort ► Zwolle is tot 15.00 uur dicht bij Nunspeet door een gekantelde vrachtwagen met warm asfalt. Het verkeer wordt via een tankstation omgeleid. Omrijden kan vanaf Amersfoort via Apeldoorn (A1, A50).

Foto: Politie Harderwijk
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Alvast voor in uw agenda!
Open dag Bereden Politie in Nunspeet.
Zaterdag 23 juni - 10:00 tot 15:00 uur.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

13/05/18

Buurtwacht Nunspeet

UPDATE:
Verdachte situatie wijk Oenenburg.

Afgelopen donderdag werd er gezocht naar een persoon die mogelijk foto's maakte van voertuigen. Deze persoon is geïdentificeerd en het betrof een autoliefhebber.Verdachte situatie wijk Oenenburg.

Donderdagavond kreeg Buurtwacht Nunspeet enkele meldingen van een verdachte situatie in de wijk Oenenburg. Daar zou een man meerdere foto’s van auto’s hebben gemaakt. De politie werd ingeschakeld en er werd met twee eenheden naar deze persoon gezocht. Na controle bleek alles in orde, betrof een autoliefhebber.

Vele buurtwacht vrijwilligers hebben deze avond meegezocht naar deze persoon. Bij verdachte situatie altijd eerst 112.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

13/05/18

Buurtwacht Nunspeet

Eigenaar scooter gezocht!

Deze scooter werd zaterdagdagavond op de Eperweg te Nunspeet aangetroffen. Onderzoek scooter leverde nog geen eigenaar op. Bent u de eigenaar of herkent u de scooter neemt u dan contact op met politie via 0900-8844 (Proces 2018206359)
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

13/05/18

Buurtwacht Nunspeet

Afgelopen nacht hebben wij in Nunspeet een alcoholcontrole gehouden. Tijdens de controle blies een beginnend bestuurder bijna twee keer de toegestane hoeveelheid. Hij heeft daarvoor een boete gekregen. De overige gecontroleerden waren gelukkig allemaal dik in orde. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Verdachte situatie wijk Oenenburg.

Donderdagavond kreeg Buurtwacht Nunspeet enkele meldingen van een verdachte situatie in de wijk Oenenburg. Daar zou een man meerdere foto’s van auto’s hebben gemaakt. De politie werd ingeschakeld en er werd met twee eenheden naar deze persoon gezocht. Na controle bleek alles in orde, betrof een autoliefhebber.

Vele buurtwacht vrijwilligers hebben deze avond meegezocht naar deze persoon. Bij verdachte situatie altijd eerst 112.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Aangetroffen lichaam is vermiste vrouw Nunspeet.

Het lichaam dat vanmorgen is aangetroffen in de omgeving van Nunspeet is van de vermiste Ellen Hagenbeek uit Nunspeet. Vandaag was er een zoektocht georganiseerd met familie en gespecialiseerde vrijwilligers. Tijdens deze zoektocht kregen ze een tip die leidde tot de vondst van het lichaam.

Het lichaam werd niet gevonden op de plek waar de zoektocht werd gehouden, maar wel in het natuurgebied langs de N310 tussen Nunspeet en Elspeet. Zij hebben meteen onderzoek gedaan ter plaatse en het lichaam is geïdentificeerd in een mortuarium. Het is vast komen te staan dat het gaat om de 47 jarige vrouw uit Nunspeet. Uit het onderzoek blijkt verder dat er geen sprake is van een misdrijf. Over de doodsoorzaak doet de politie daarom geen verdere mededelingen.

De vrouw werd sinds maandagavond vermist. Dinsdagavond is haar auto aangetroffen tussen Nunspeet en Elspeet. Direct is er door de politie een zoektocht gestart met speurhonden. Woensdag is er verder in de omgeving gezocht met zes honden, vier paarden en een heli. Samen met de familie en gespecialiseerde vrijwilligers is er vrijdag verder gezocht in de omgeving tussen Elspeet en Nunspeet.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Tijdens de zoektocht naar de vermiste vrouw uit Nunspeet heeft de politie een lichaam aangetroffen. Het lichaam is gevonden na een tip, en niet op de plek waar de zoekactie werd gehouden maar verderop in de omgeving. De politie heeft een ruime omgeving afgezet, zodat zij goed onderzoek kunnen doen op deze locatie. De politie legt alle sporen nu vast en maakt beelden met een drone. De politie heeft de identiteit van de dode persoon nog niet vastgesteld. Zodra er nieuws is komen we met meer info. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

De zoektocht naar de vermiste Nunspeetse vrouw gaat vandaag verder. In de nacht van dinsdag op woensdag is haar auto aangetroffen. Vandaag zal de politie met een helikopter, paarden en hondenbrigade zoeken naar de vermiste vrouw. Heeft u tips of informatie? Bel met de politie via 0900-8844. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

De politie is dringend op zoek naar deze vrouw die sinds maandagavond vermist wordt.

Zij is rond 21.00 uur vanuit Nunspeet vertrokken in haar donkerblauwe Citroën Saxo met kenteken SVDN39. De auto heeft donkere velgen met een roze randje en een opvallend roze stuurhoes. Dinsdag op woensdagnacht is haar auto terug gevonden aan de Elspeterweg in Nunspeet.

Weet u waar deze vrouw is? Neem dan contact op via 0900-8844 onder vermelding van procesnummer 2018187684.

Laatste update, woensdag 00:10 uur.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Heb jij hem al, de Buurtwacht Nunspeet app?

Android:
play.google.com/store/apps/details?id=com.app.p5884JF

IOS Apple: itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=1247799899&mt=8
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Let op: Praktisch verkeersexamen

Vandaag nemen scholieren deel aan het praktisch verkeersexamen in de gemeente Nunspeet. De gemeente heeft extra borden geplaatst met de aanduiding let op verkeersexamen.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Aanhouding vuurwapengevaarlijke verdachte.

Vanmorgen kreeg politie Nunspeet een melding over een bestuurder van een Volkswagen Golf die als een dwaas over de weg reed. Hij reed vanuit Uddel via Elspeet, in de richting van Nunspeet. De man liet tijdens zijn dollemansrit aan andere weggebruikers een vuurwapen zien. Nadat de politie de zwarte kogelwerende vesten hadden aangetrokken zagen zij de auto rijden op de N310 vlak voor Nunspeet. Daar heeft de politie de man middels een speciale procedure uit zijn voertuig gepraat. In het voertuig troffen zij het wapen aan waar de man mee gezwaaid had. Daarnaast bleek de man nog een ander wapen bij zich te hebben. Beide wapens zijn in beslag genomen voor nader onderzoek. De man is aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Apeldoorn. Op dit moment zit hij nog vast en wordt verhoord.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Wegens een brand aan de Oosteinderweg in een elektriciteitskast. Is er in de wijk Oenenburg stroomuitval. Het is nog onduidelijk hoe lang dit gaat duren.

Update 9.00 uur.
Informatie Stroomstoring Nunspeet: Er zitten 2170 klanten zonder stroom. Onze monteurs zijn onderweg. #Liander
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

In verband met een schennispleging zijn wij op zoek naar getuigen. Op vrijdag 6 april 2018 omstreeks 07.45 uur heeft een man zichzelf in een bushokje op de Oenenburgerweg in Nunspeet bevredigd.

Het signalement van de man is als volgt:
- man;
- blank;
- ongeveer 30 jaar oud;
- ongeveer 1.75 meter groot;
- normaal postuur;
- kleine spitse ogen;
- donkerblauwe jas;
- lichtblauwe spijkerbroek;
- zwarte werkschoenen;
- crèmekleurige muts met zwart/rode kleuren.

Weet u wie de man is of bent u getuige geweest van dit incident? Neem dan contact op via 0900-8844 of bel met Meld Misdaad Anoniem (MMA) via 0800-7000 onder vermelding van procesnummer 2018146495.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Gisterochtend, omstreeks 11.30 uur, kreeg de politie een melding dat een medewerker van LeisureLands mishandeld was door een crosser op de Zandenplas in Nunspeet. De medewerker was daar aan het werk toen twee mannen op crossbrommers verschenen die bij de plas wilden crossen. Toen de medewerker hen aansprak dat crossen bij de Zandenplas niet is toegestaan werd hij in de worsteling die daarop volgde geslagen door één van de crossers die er daarna snel vandoor ging.

Doordat de medewerker het kenteken van de brommer genoteerd had was de verdachte snel op te sporen. Hij is dan ook kort na de mishandeling aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Apeldoorn.
... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Op maandag 2 april 2018, tussen 14.30 uur en 14.45 uur, is er een ruit van een wachtruimte op het station in Nunspeet vernield. De vernieling is gepleegd door een man die ook een Hitlergroet uitbracht en diverse racistische uitspraken deed. De verdachte werd kort na de melding door de politie op heterdaad aangehouden. In de trein en op het perron stonden en zaten meerdere mensen. De politie komt graag in contact met deze mensen. Heeft u iets gezien of gehoord dan verzoeken wij u contact op te nemen met 0900-8844. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook

Afgelopen nacht is de politie drukdoende geweest met een vermissing van een meisje in een bos in Nunspeet. Het meisje belde vanuit het bos dat ze verdwaald was en niet meer wist hoe ze thuis kon komen. Met behulp van GPS en de politieheli hebben zij het meisje kunnen traceren en veilig thuis kunnen brengen. ... See MoreSee Less

Bekijk het bericht op facebook