Melvin Bakker lanceert Buurtwacht Nunspeet app

Vol trots presenteert Melvin Bakker de nieuwe Buurtwacht app. ”ik heb jaren gewerkt aan Buurtwacht Nunspeet, en ik ben erg blij om nu ook een app te lanceren”, aldus Melvin.

De buurtwacht app is een aanvulling aan de bestaande diensten van buurtwacht Nunspeet. Voorheen plaatste de buurtwacht voornamelijk berichten op Facebook en Twitter maar dit wordt nu ook uitgebreid naar de app waar gebruikers ook push berichten kunnen ontvangen van bijvoorbeeld vermissingen en verdachte situaties.

Verdachte situaties:
Nadat de politie is ingelicht bij een verdachte situatie, is het ook mogelijk om de verdachte situatie te melden via de app van de buurtwacht. Nadat melding is gemaakt, kunnen de beheerders een bestaande Whatsapp groep inlichten om mee te kijken naar verdachte situaties en/of personen. Afgelopen woensdag en donderdag heeft de Buurtwacht op verzoek van de politie en buurtbewoners vrijwillig gesurveilleerd in een wijk in Nunspeet. Voorgaande jaren is er ingebroken onder een uitvaartplechtigheid in deze wijk, waarop nu besloten werd om vrijwillig te gaan surveilleren. Buurtbewoners spraken vol lof over deze vrijwillige actie. 

Nieuwe ontwikkelingen:
De eerste officiële versie is uitgebracht maar deze staat nu alweer in de steigers. Er zijn al plannen voor de toekomst: “Bij bijvoorbeeld een woninginbraak kan de Buurtwacht app binnen een straal van een aantal kilometer mensen een push bericht sturen, waardoor getuigen zich sneller kunnen melden bij de politie.”

Kosten:

Aan de Buurtwacht Nunspeet App zijn voor de gebruikers geen kosten aan verbonden. Op dit moment wordt de app uit eigen zak betaald. Melvin Bakker, oprichter van de buurtwacht Nunspeet zal de komende tijd in gesprek gaan met politie en gemeente Nunspeet om te kijken naar mogelijkheden. In de app is het mogelijk om een kleine donatie te doen voor de onkosten.

De app is gratis te downloaden via de Goolge Play store https://play.google.com/store/apps/details?id=com.app.p5884JF en de Appstore van Apple https://itunes.apple.com/us/app/buurtwacht-nunspeet/id1247799899?mt=8

Share