Melvin Bakker start Buurtwacht Nunspeet

Een groeiend aantal Nederlanders zet de populaire berichtendienst whatsapp in om te waarschuwen tegen inbraken in hun buurt. Bewoners hebben speciale groepen aangemaakt waar ze razendsnel verdachte situaties met elkaar delen. Burgemeester Van Hemmen van Nunspeet roept inwoners op alerter te zijn en zich sneller te melden als getuige. Dat doet hij in een blog op de website van de gemeente.

Daarom start MelvinBakker.nl een digitale buurtwacht voor Nunspeet door middel van de populaire berichtendienst WhatssApp. Via onderstaande formulier kunt u zich aanmelden om mee te doen met deze berichtendienst.

Mensen kunnen zich aanmelden via www.buurtwachtnunspeet.nl

Bedoeling van deze dienst:

  • Burgernetacties worden direct via Whatsapp verspreid.
  • MelvinBakker.nl filtert meldingen van diverse wijkagenten die in de regio van Nunspeet actief zijn, zo worden belangrijke dingen meteen vermeld in een berichtje.
  • Buurtbewoners die iets verdachts zien kunnen door middel van een berichtje aangeven dat ze iets verdachts vinden en daarbij kunnen andere bewoners nog extra een oogje in het zeil houden. En kunnen zij elkaar bij ondersteunen.
  • Is er een verdachte situatie of zijn de daders op de vlucht? Buurtbewoners kunnen dan met elkaar afstemmen waar er gezocht kan gaan worden of waar zij elkaar in de gaten kunnen houden.
  • In deze groep is geen plaats voor discussies, hij is er alleen om verdachte situaties door te geven.
Share