Buurtwacht Nunspeet APP

Vol trots presenteert Buurtwacht Nunspeet de Buurtwacht app. ”Ik heb jaren gewerkt aan Buurtwacht Nunspeet, en ik ben erg blij om nu ook een app te lanceren”, aldus Melvin.

Toen in 2014 de Xenos in Nunspeet werd overvallen is Bakker begonnen met het opstarten de Buurtwacht: ‘’Op dat moment waren er veel inbraken en overvallen in de gemeente Nunspeet en ik besloot iets te doen.’’

Hij zette een Facebookpagina op, die op dit moment al zo’n 4000 ‘’likes’’ heeft. Hij breidde dit uit naar een Twitterpagina en verschillende WhatsApp groepen. 
Nu heeft Bakker ook de Buurtwachtapp gelanceerd. Hierop kunnen gebruikers pushberichten ontvangen van bijvoorbeeld vermissingen en verdachte situaties.

Nadat melding is gemaakt via de app, kunnen de beheerders een bestaande WhatsApp groep inlichten om mee te kijken naar verdachte situaties en/of personen.

In 2017 heeft de Buurtwacht op verzoek van de politie en buurtbewoners vrijwillig gesurveilleerd in een wijk in Nunspeet. Voorgaande jaren is er veel ingebroken in deze buurt en buurtbewoners waren bang dat het onder een uitvaartplechtigheid weer zou gebeuren.

Er zijn al plannen voor de toekomst. Melvin: “Bij bijvoorbeeld een woninginbraak kan de Buurtwachtapp binnen een straal van een aantal kilometer mensen een pushbericht sturen, waardoor getuigen zich sneller kunnen melden bij de politie.”

De app is gratis te downloaden via de Google Play store en de Appstore van Apple.